Müncheni Bayern annetas põgenike heaks üks miljon eurot

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil Müncheni Bayern mängijad Thomas Müller, Douglas Costa, Sebastian Rode, Robert Lewandowski ja Mario Götze
Pildil Müncheni Bayern mängijad Thomas Müller, Douglas Costa, Sebastian Rode, Robert Lewandowski ja Mario Götze Foto: SCANPIX

Euroopa mitmed  jalgpalliklubid, kaasa arvatud Saksa klubid toetavad Lähis-Idast ja Põhja-Aafrikast sõjaliste konfliktide eest Euroopasse põgenenud migrante.

Mitmed Saksa jalgpallimeeskonnad on käivitanud põgenike aitamise kampaania ja kutsunud neid tasuta oma mänge vaatama, edastab Yle.

Jalgpalliklubi Müncheni Bayern teatas eile, et annetab põgenike abistamiseks üks miljon eurot. Klubi korraldab migrantide lastele ja noortele laagri, kus lisaks jalgpalliteadmistele õpetatakse ka saksa keelt ja lastele kingitakse jalgpallivarustust. Lastele on samuti tagatud toitlustamine.

Järgmises koduses kohtumises 12. septembril on Müncheni Bayerni mängijate käekõrval nii kohalikud kui sisserännanud lapsed. Meeskond näitab sellisel viisil, et pagulased on Saksamaal oodatud.

Jalgpalliklubi Bremeni Werder käivitas samuti projekti Saksamaal elamisloa taotlejate aitamiseks. Hannoveri ja Hoffeinheimi klubid jagavad sisserännanutele eluks vajalikke asju.

FSV Mainz, HSG Wetzlar ja DSC Arminia Bielfeld kutsusid põgenikke tasuta oma mänge vaatama.

Sama sammu astus ka Dortmundi Borussia, kes varasemalt on astunud paremäärmusliku vägivalla vastu ja rõhutanud tolerantsuse tähtsust.

Meeskonna arvates on Saksamaa piisavalt jõukas, et võtta veel põgenikke vastu.

Saksamaa koondise liikmed Jérôme Agyenim Boateng, İlkay Gündoğan, Bastian Schweinsteiger, Mesut Özil ja Toni Kroos avaldasid sel kolmapäeval video, milles räägivad migrantide austamisest ja nende aitamisest.

Portugali koondis avaldas eile kapten Cristiano Ronaldo eestvedamisel põgenikele üheminutilise vaikusega austust.

Portugali jalgpallurite sõnul ei ole neid praegu Euroopas aset leidev migrandikriis külmaks jätnud, vaid nad tahavad hätta sattunuid aidata.

Vaikushetk oli eile ka Firenzes enne Itaalia ja Malta koondise mängu.

Maailma meedias levis eile fotoseeria Türgi Bodrumi rannalt leitud hukkunud Süüria poisist. Nii meedias kui sotsiaalmeedias tõdeti, et see näitab praegust kriisi kogu oma julmuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles