Vatikan: transsoolised ei sobi ristivanemateks

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lapse ristimine
Lapse ristimine Foto: Vida Press

Vatikani teatel ei sobi transsoolised lastele ristivanemateks, kuna neil puudub selge sooline identiteet.

Hispaania piiskop Rafael Zornoza Boy esitas Vatikanile järelepärimise, kuna hispaanlastest katoliiklased soovisid selles küsimuses selgust.

Uudisteagentuuri Reuters teatel sai Hispaania piiskop Vatikanist vastuse, et «transsoolised on ühiskondliku moraaliga vastuolus, kuna neil on soolise identiteediga probleeme ja nad ei tea, kes nad on».

Zornoza Boy edastas Vatikani seisukoha oma piiskopkonna leheküljel kirjutades «paavst Franciscus on öelnud mitmel korral, et vastavalt katoliku kiriku sisukohtadele, ei ole transsoolisus inimestele loomuomane, vaid kunstlikult tekitatud».

«Katoliku kirik suhtub segase soolise identiteediga isikutesse kaastundlikult, kuid samas teab, et see ei ole õige,» jätkas piiskop.

Itaalia konservatiivsete katoliiklaste blogis Rorate Caeli teatel kerkis transsooliste ristivanemate küsimus esile, kui naisena sündinud transsooline tahtis saada oma vennapoja ristiisaks.

Vatikani teatel ei ole transooliste ristivanemate keeld kellegi diskrimineerimine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles