USA tegi OSCEs Kohvri toetuseks avalduse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eston Kohver.
Eston Kohver. Foto: Reuters/ScanPix

Ameerika Ühendriikide esindaja tegi Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsioonis (OSCE) avalduse Eston Kohvri toetuseks, kutsudes Venemaad Eesti kaitsepolitseinikku viivitamatult vabastama.

«Me ühineme oma Euroopa kolleegidega ja teiste riikidega, kes nõuavad Vene Föderatsioonilt härra Kohvri viivitamatut vabastamist ja Eestisse tagasisaatmist,» ütles USA suursaadik OSCE Alalises Nõukogus Daniel B. Baer neljapäeval Viinis.

USA esindaja viitas oma avalduses aasta möödumisele sellest, kui Vene eriteenistused Kohvri Eesti territooriumilt röövisid. «Hoolimata mitmetest OSCE Alalises Nõukogus tehtud avaldustest härra Kohvri vabastamiseks mõistis Vene kohus ta 19. augustil 15 aastaks alusetute spionaažisüüdistuste põhjal vangi,» lisas suursaadik Baer.

«Härra Kohvri juhtum on järjekordne räige näide Venemaa rahvusvaheliste ja OSCE ees võetud kohustuste rikkumisest,» rõhutas USA esindaja. Suursaadiku sõnul on Ameerika Ühendriigid sügavalt mures, et Kohvrile ei võimaldatud adekvaatset juriidilist kaitset ja et kohtuprotsess toimus suletud uste taga ning sinna ei võimaldatud juurdepääsu ei avalikkusele ega ka Eesti konsulile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles