Briti leiboristide juhiks võib saada sõjavastane Jeremy Corbyn

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jeremy Corbyn.
Jeremy Corbyn. Foto: SCANPIX

Briti peaministri David Cameroni soov, et Suurbritannia liituks ametlikult õhurünnakutega Islamiriigi (IS) vastu Süürias on hääbumas seoses sõjavastase Jeremy Corbyni arvatava tõusuga opositsioonilise Tööpartei liidriks.

Järgmisel nädalal kavatses võimulolev Konservatiivne Partei hääletada Suurbritannia rolli suurendamise üle USA juhitud koalitsioonis, mis korraldab rünnakuid ISi vastu.

Õhulöögid islamiäärmuslaste vastu on osa Briti valitsuse programmist, millega tahetakse ka ohjeldada migratsioonikriisi, mille käigus on tuhanded süürlased Euroopasse suundunud.

Cameronil pole võimalik ilma leiboristide toetuseta konsensust õhulöökide suhtes saavutada, kuna konservatiivide enamus parlamendis on väike ning mitmed võimupartei liikmed on pommitamise vastu.

Tööpartei esimehekandidaat Jeremy Corbyn lubas augustis, et palub parteijuhiks saades vabandust ka Iraagi sõja pärast.

Äge Iraagi sõja vastane Corbyn on ootuspärane võitja erakonna esimehe valimistel, mille tulemused tehakse teatavaks 12. septembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles