USA: Venemaa tegevus Süürias tekitab muret

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA välisminister John Kerry.
USA välisminister John Kerry. Foto: SCANPIX

Venemaa on saatnud Süüriasse sõjalisi nõunikke, majutuseks vajaminevat ning mobiilse lennujuhtimiskeskuse, ütles Ühendriikide välisminister John Kerry.

Kerry ütles oma Vene kolleegile Sergei Lavrovile telefonikõnes, et sellised arengud ei aita konflikti lahendada, vaid õhutavad seda. Kerry sõnul on konfliktile vaid diplomaatiline lahendus.

Venemaa president Vladimir Putin märkis reedel, et on enneaegne rääkida sellest, nagu sekkuks Venemaa otseselt sõjategevusse Süürias.

Ühendriikide päevaleht  New York Timesi teatel on Venemaa lisaks eelpool mainitud sammudele alates septembrist nõudnud Süüria naaberriikidelt ka luba korraldada Süürias sõjaväelisi lende.

Ühendriikide ametnikest allikate sõnul pole nad Venemaa eesmärkidest teadlikud, kuid majutuseks vajaliku toimetamine Süüriasse näib viitavat, et Venemaa võib Süüriasse toimetada tuhatkond nõunikku või sõjaväelast.

Venemaa on terve Süüria konflikti jooksul toetanud Süüria presidenti Bashar al-Assadit. USA on nõudnud aga Assadi tagasiastumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles