Fotod: Aylan Kurdiga jäeti hüvasti ka Kanadas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Türgi rannale uhutud kolme-aastast Süüria poissi Aylan Kurdit ning tema pereliikmeid, kes uppusid ohtlikul retkel Vahemerd ületades, mälestati eile ka Kanadas Vancouveris.

Meedia teatel oli kolmeaastane poiss koos oma perega väikeses paadis, mis mahutas viis inimest, kuid tegelikult oli seal inimesi umbes 15. Paat uppus enne Kreekasse jõudmist. Hukkunud Aylani viieaastase venna surnukeha leiti samuti lähedal asuvalt rannalt. Hukkus ka nende ema. Ainsana jäi ellu isa Abdullah Kurdi.

Perekond soovis pääseda just Kanadasse, kus Vancouveris elavad nende pereliikmed. Lisaks Kurdi lähedastele liitusid mälestusrongkäiguga veel üle saja inimese. Poisi tädi Tima Kurdi märkis, et ta muretseb Abdullah Kurdi pärast.

«Ta ei jäta haudu maha (hukkunud maeti reedel Süüriasse - toim). Ta magas viimased kolm päeva seal nende kõrval maas,» lisas Tima Kurdi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles