Kolmeaastase Süüria poisi laiba leidnud politseinik: mõtlesin oma pojale

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elutu Aylan ja Türgi sandarm, kes lapse laiba rannast üles korjas.
Elutu Aylan ja Türgi sandarm, kes lapse laiba rannast üles korjas. Foto: AP/Scanpix

Vahemerd ületades uppunud ja Türgi rannikule uhutud kolmeaastase Süüria poissi Aylan Kurdi leidnud Türgi politseinik tunnistas, et mõtles surnukeha leides oma pojale.

«Kui ma lapsele lähenesin, ütlesin ma endale: «Kallis Jumal, ma loodan, et ta on elus.» Kuid ta ei näidanud elumärke. Ma olin löödud,» ütles politseinik Mehmed Ciplak. «Mul on kuueaastane poeg. Kui ma nägin last, mõtlesin oma pojale ja püüdsin end mõelda lapse isa asemele. On võimatu sõnadega kirjeldada, kui kurb ja traagiline see vaatepilt oli.»

Meedia teatel oli kolmeaastane poiss koos oma perega väikeses paadis, mis mahutas viis inimest, kuid tegelikult oli seal inimesi umbes 15. Paat uppus enne Kreekasse jõudmist. Hukkunud Aylani viieaastase venna surnukeha leiti samuti lähedal asuvalt rannalt. Hukkus ka nende ema. Ainsana jäi ellu isa Abdullah Kurdi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles