Saksamaa andis väljasaatmist kartnud Palestiina tüdrukule elamisloa

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Angela Merkel ja Palestiinast pärit Reem
Angela Merkel ja Palestiinast pärit Reem Foto: SCANPIX

Juuli keskel Rostockis teledebatis Saksamaa kantsleri Angela Merkeliga vestelnud Palestiina teismeline tüdruk, keda ähvardas Saksamaalt väljasaatmine, sai humanitaarkaalutlustel nüüd selles riigis  ajutise elamisloa.

14-aastane Reem sõnas Merkelile heas saksa keeles, et tema ta ta pere saabusid Saksamaale Rostockisse Liibanoni põgenikelaagrist neli aastat tagasi, kuid nüüd ohustab neid väljasaatmine, edastab The Local.

Merkel vastas tüdrukule, et Saksamaal on kindel asüülipoliitika ja riik ei suuda vastui võtta kõiki, kes põgenevad vaesuse ja sõja eest.

Merkel märkas, et tüdruk puhkes seda kuuldes nutma ja ta läks teda lohutama.

Saadet näinud kirjutasid sotsiaalmeedias, et Merkeli käitumine külm ja suurriiklik.

Rostocki linnavalitsus edastas nüüd, et «Reem ja ta pere said Saksamaal humanitaarsetel põhjustel elamisloa, mis on kehtiv kuni 2016. aasta märtsini».

«Reem on suurepärane näide meie linna integreerumisest,» teatas Rostocki aselinnapea Chris Müller.

Euroopas on samas süvenemas põgenikekriis, mille suhtes ei ole 28 liikmest koosnev Euroopa Liit üksmeelele jõudnud.

Süüria põgenike jaoks on Saksamaa tõotatud maa, kus nad loodavad asüüli saada.

Saksa võimude teatel on nad valmis vasu võtma veel 15 000 süürlasest põgenikku.

Austria kantsleri Werner Faymanni teatel on Ungarist Austria ja Saksamaa poole teel veel tuhandeid inimesi, kes on põgenenud Lähis-Ida konfliktikoldest.

Ungari peaministri Viktor Orbani sõnul on neil piiril tekkinud humanitaarkriis ja nad ei suuda tegeleda nii paljude põgenikega.

Need migrandid, kes olid möödunud nädalal päevi Budapesti pearaudtejaama juures, asusid nädalalõpul jalgsi liikuma Saksamaale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles