Tšiili president autasustas lõksus olnud kaevureid

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaevur Jose Ojeda autogrammi andmas
Kaevur Jose Ojeda autogrammi andmas Foto: SCANPIX

Tšiilis San Jose kaevandusest päästetud 33 kaevurit saabusid eile pealinna Santiagosse, kus neid võeti vastu nagu kangelasi.

President Sebastien Piñera andis igale mehele Tšiili 200. aastapäeva medali, riigilipu ja päästekapslit kujutava suveniiri, edastab AFP.

Ka mehed päästnud kapsel Fööniks pandi presidendipalee juurde kõigile vaatamiseks välja. Kaevurid nägid seda kapslit viimati, 13. – 14. oktoobril, mil nad 700 meetri sügavuselt päästeti.

Kaevuritest noorim Jimmy Sanchez sõnas väljaandele La Nacion, et ta on sellisest tähelepanuosutamisest liigutatud.

Pärast ametlikku osa tõmbasid kaevurid selga jalgpalliriided ja pidasid Santiagos asuval rahvuslikult jalgpallistaadionil maha sõpruskohtumise neid päästnud päästetöötajatest ja ametnikest koosneva meeskonnaga.

Nii valgetes särkides kaevurid kui ka punastes särkides päästetöötajad kandsid numbrit 33 ehk just nii palju kaevureid oli lõksus.

Jalgpallimatši esimese värava tegi kaevurite meeskonna tähtmängija, endine jalgpallur Franklin Lobos. Ametnikemeeskond, kuhu kuulus ka president Piñera, sai lõpuks 3:2 võidu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles