Narkoparuni poeg reetis kogemata Twitteris oma isa asukoha

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis Twitteri kontolt

Juulikuus Mehhiko üliturvatud vanglast tunneli kaudu põgenenud kurikuulsa narkokaubitseja Joaquín «El Chapo» («Jupats») Guzmáni asukoha kohta tuli ootamatu vihje: mehe poeg postitas suhtlusvõrgustikku Twitter pildi lõbusast olengust, kuid unustas lülitada välja sätted, mis paljastasid tema asukoha.

Pildilt on näha, kuidas Jupatsi 29-aastane poeg Alfredo einestab ühes Costa Rica restoranis. Pildiallkirjaks on pandud «Augusto siin, teate juba küll koos kellega.»  Alfredo istub laua taga kahe mehe vahel, kelle näod on varjatud – ometi võib näha, et tema vasemal käel asuva mehe figuur sarnaneb tugevalt kuulsa narkoparuniga. Twitteri-postitust on jagatud ja edasi saadetud juba üle 1500 korra.

Costa Rica võimud on kohaliku meedia andmeil lubanud ootamatut vihjet uurida. Sinaloa kartelli juhina kuulsuse saavutanud Guzmáni tabamise eest on Mehhiko pannud välja vaevatasu rohkem kui 3,4 miljoni euro väärtuses, sellele lisandub umbes 4,5 miljoni eurone ameeriklaste preemia tõepäraste vihjete eest. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles