Indoneesia maavärinas hukkus üle saja inimese

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Purunenud asfaltee Lääne-Sumatral
Purunenud asfaltee Lääne-Sumatral Foto: SCANPIX

Indoneesias Sumatra saare lähistel eile aset leidnud 7,7-magnituudise maavärina tulemusel hukkus vähemalt 108 ja jäi kadunuks pooltuhat inimest.

Uudisteagentuuri AP andmetel uhtus hiidlaine merre sadu maju kahest rannikul asuvast külast – Pagaist ja Silabust. Maavärin hävitas aga suurema osa rannikuküla Betu Monga hoonetest.

Lääne-Sumatra kriisiameti esindaja Surya rääkis CNNile, et sadakond inimest on turiste sõidutanud laeval, millega pole pärast maavärinat ühendust saadud.

«Mentawai saarte elanikud rääkisid, et nägid ligi 3-meetrist hiidlainet 600 meetri kaugusel kaldast,» jutustas tervishoiuminister Mujiharto.

Maavärin leidis aset eile kell 21.42. Ametnikud andsid piirkonnale tsunamihoiatuse, mis tühistati kaks tundi hiljem.

USA geoloogiateenistuse andmetel asus maa-aluste tõugete hüpotsenter 240 kilomeetrit Padangi linnast lõunas ja 33 kilomeetri sügavusel mere põhjas.

Austraalia ametivõimud püüavad saada ühendust kümmet surfarit sõidutanud laevaga, vahendas BBC.

Lääne-Sumatra pealinn Padang sai kannatada aasta tagasi, kui 7,6-magnituudises maavärinas hukkus vähemalt 700 inimest.

2004. aasta 26. detsembril toimus India ookeanis 9,1-magnituudine maavärin, mille järel tabas Sumatra saart tsunami, mis nõudis üle 220 000 inimelu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles