Video: Eesti suursaadik sõitis Jaapanis keiserliku vankriga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti suursaadik sõidab Jaapanis keiserliku tõllaga.
Eesti suursaadik sõidab Jaapanis keiserliku tõllaga. Foto: Videokaader

19. oktoobril andis Eesti uus suursaadik Jaapanis Toivo Tasa Jaapani keisrile Akihitole üle oma volikirja, mille puhul leidis keisrilossi Troonisaalis aset pidulik tseremoonia.


Seejuures sõidutati teda keiserliku hobuveokiga, millest võib vaadata videolõiku allpool. Kristo Nikkolo märgib oma Aasia-teemalises blogis, et tegu on traditsiooniga:«Tegu on siis Meji perioodist pärit tavaga, et kui mõne välisriigi diplomaadil oli kunagi asja keisripaleesse, siis sai ta kutsuda endale järgi keiserlikud hobused - ja sinna kuhu hobused ei pääsenud, kanti saadikuid ülikute transportimiseks mõeldud kandetoolidega.»

Välisministeeriumi pressiteates märgitakse, et tseremooniale järgnenud vestluse käigus edastas suursaadik Tasa Jaapani riigipeale Vabariigi Presidendi südamlikud tervitused. Keiser Akihito meenutas muuhulgas oma muljeterikast visiiti Eestisse, sisukaid kohtumisi ja Eestis kogetud võimast koorilaulutraditsiooni, millel on olnud otsene seos Balti riikides taas kätte võidetud vabadusega. Tseremoonial osales valitsuse poolt ka Jaapani hariduse, kultuuri, spordi, teaduse ja tehnoloogia minister Yoshiaki Takaki. Kohtumisest jäi kõlama, et Eesti ja Jaapani väga headel suhetel on kindel aluspõhi, mis võimaldab nende viljakat ning igakülgset edasiarendamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles