Iiri politsei vabastas kaks fiktiivabiellu sunnitud lätlannat

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dublini lennujaam.
Dublini lennujaam. Foto: SCANPIX

Iiri ja Läti politsei ühisoperatsiooni käigus vabastati laupäeva õhtul ühest Dublini korterist kaks lätlannat, keda seal vastu nende tahtmist kinni peeti ja üritati sundima abielluma asiaatidega, kirjutab uudistevõrk LETA.


Kaks meest, kes naisi korteris hoidsid, on praeguse seisuga jätkuvalt vahistatud, kahtlustatuna inimkaubitsemises. Naised, kellest üks on 19- ja teine 25-aastane, on ajalehe Irish Times teatel Iiri riigi hoole all.

Lätlannasid hoiti Dublinis Palmerstowni piirkonnas ühe poe kohal asunud korteris. Neil õnnestus oma olukorrale tähelepanu juhtida läbi Lätti sõpradele saadetud mobiilisõnumite. Hädasõnumeid saanud sõbrad omakorda helistasid Läti politseile, kes võttis ühendust Iirimaa immigratsiooniameti ja politseiga.

Iiri politsei teatel meelitati lätlannad nende riiki tõenäoliselt valelubadusega tööst. Kui naised Iirimaale jõudsid, teatasid tööpakkujad, et nad peavad abielluma Aasia meestega, et nood saaksid Läti passi, mis lubaks neil elada ja töötada Euroopa Liidus. Üks pakutud kosilastest oli India ja teine Pakistani kodanik.

Kui lätlannad teatasid, et ei kavatse asiaatidega pulmi teha, pandi nad luku taha korterisse, kust politsei nad laupäeval vabastas.

Naistel aitas pääseda see, et üks neist teadis ühe vangistaja nime ja saatis selle sõnumiga Lätti sõbrale. Et samanimeline kodanik oli juba varem seoses fiktiivabielude korraldamise kahtlusega politsei jälgimise all, leitigi naised tema korterist üllatusreidiga üles.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles