Islamiriik avaldas oma leheküljel kuulutuse: «Müüa norralasest ja hiinlasest vang»

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Islamiriigi leheküljel Dabiq avaldatud fotod 48-aastasest norrakast Ole Johan Grimsgaard-Ofstadist ja 50-aastasest hiinlasest Fan Jinghuist
Islamiriigi leheküljel Dabiq avaldatud fotod 48-aastasest norrakast Ole Johan Grimsgaard-Ofstadist ja 50-aastasest hiinlasest Fan Jinghuist Foto: SCANPIX

Sunniitlik äärmusrühmitus Islamiriik teatas Norra ja Hiina kodakondsusega mehe kinnivõtmisest, nõudes nende vabastamise eest lunaraha.

Islamiriik avaldas oma internetileheküljel Dabiq 48-aastasest norralasest Ole Johan Grimsgaard-Ofstadist ja 50-aastasest hiinlasest Fan Jinghuist foto, millel neil on seljas näha kollast vangirüüd, edastab The Local.

Piltide juures on tekst «Müüa norrakast vang» ja «Müüa hiinlasest vang».

Islamiriik nõuab meeste eest lunaraha ning isikud, kes soovivad neid vabastada, peaksid kontakteeruma  Telegram rakenduse abil.

Grimsgaard-Ofstad postitas jaanuaris Facebooki, et ta saabus Süüriasse Idlibi ja sealt edasi reisib Hamasse. Samas ei ole teada, miks ta konfliktipiirkonda läks.

Norraka leheküljel on palju fotosid Süüria iidsest linnast Palmyrast ja teistest vaatamisväärsustest.

Jaanuaris oli Idlib veel Süüria valitsusvägede kontrolli all, kuid juba märtsis langes Islamiriigi kätte.

Norra võimude teatel ei ole nad oma kodaniku eest nõus lunaraha maksma.

Norra peaminister Erna Solberg teatas eile, et keskealine norrakas on olnud Süürias Islamiriigi käes alates jaanuarist, kuid ei kinnitanud, kas tegemist on Grimsgaard-Ofstadiga.

Solberg lisas, et Norra teeb kõik oma kodaniku vabastamiseks, kuid ei plaani Islamiriigile lunaraha maksta.

«Norra suhtub olukorda täie tõsidusega. Me ei allu terroristide survele ja selle tõttu keeldume lunaraha maksimisest,» kommenteeris Norra peaminister.

Islamiriigi käes on suured alad nii Süürias kui Iraagis. See sunniitlik terrorirühmitus avaldab aegajalt teateid ja videoid, milles näitab lääneriikide kodanike pantvangi võtmist ja nende hukkamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles