Venemaa ehitab Ukraina piiri lähedale suurt sõjaväebaasi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ehitustööd Ukraina piiri lähedal Solotis.
Ehitustööd Ukraina piiri lähedal Solotis. Foto: Reuters/ScanPix

Venemaa on hakanud salaja ehitama 25 kilomeetri kaugusele Ukraina piirist väga suurt sõjaväebaasi, kuhu tulevad laskemoonalaod ja barakid enam kui 3000 sõdurile, kirjutab Reuters.

Sel nädalal püstitasid töölised Soloti külal lähedale maisipõllule tara, mis piirab tulevase sõjaväebaasi territooriumi.

Aprillis asusid seal lähedal paiknenud ründehelikopterid Mi-24 ning sõjaväetelgid ja veoautod.

Reuters saatis Venemaa kaitseministeeriumile küsimused selle kohta, mis on rajatava sõjaväebaasi eesmärk ja kas see on seotud Ukraina konfliktiga, kuid vastuseid ei ole saanud.

Venemaa valitsuse netilehel zakupki.gov.ru on öeldud, et Soloti lähedale hakatakse 300 hektaril ehitama sõjaväebaasi. Sinna tulevad üheksa barakki 3500 sõdurile, raketihoidlad ja suurtükid. Veel lisandub suur treeningkeskus ning 50 voodiga haigla, mida saab vajadusel laiendada. Baasi esimene järk peab valmima järgmise aasta 29. aprilliks.

Soloti lähedale jääb raudtee, mis viib Moskvasse ja Luganskisse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles