Politsei otsib Saksamaal lastekodust äraviidud last ka Eestist

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anne ja tema tütar.
Anne ja tema tütar. Foto: Politsei- ja piirivalveamet

Saksa politsei otsib taga Nordrhein-Westfaleni liidumaal elavat eestlannat, kes viis poolteist nädalat tagasi ebaseaduslikult lastekodust ära oma lapse ja lahkus teadmata suunas.

Saksa politsei peab võimalikuks, et naine üritab jõuda koos oma tütrega Eestisse, seetõttu teevad Saksa korrakaitsjad põgenike leidmiseks koostööd ka Eesti politseiga.

Politsei- ja piirivalveamet teatas täna õhtul, et 46-aastane Anne ja tema kümneaastane tütar võivad viibida Eestis. Politsei andmetel ei ole neil kehtivaid reisidokumente ja Anne võib kasutada valenime.

Anne on kõhna kehaehitusega ja umbes 167 sentimeetrit pikk. Tal on parema kulmu kohal laubal ja parempoolsel ninasõõrmel põletusarmid. Anne juuksed on hallisegused, viimati kandis ta juukseid klambritega kinnitatult. Tal on suured helesinised silmad. Viimati oli tal seljas valge või kreemikas pika lukuga ja eest pilutatud mustriga kampsun. Samuti üle põlve ulatuv musta värvi seelik ja selle all musta värvi püksid. Jalas olid tal tenniselaadsed musta värvi jalatsid, valgete paeltega, peas must barett. Kaasas oli tal beež õlakott ja kaks käekotti - kollane ja must.

Tüdrukul olid seljas musta värvi pikkade varrukatega õhuke jakk, pealt kollaka säbrulise mustriga. Jalas on tal kirjud, alt laiad püksid. Peas hall kootud tutimüts. Tüdrukul on pruunid pikad juuksed ja pruunid silmad ning ta räägib üksnes saksa keeles.

Politsei palub kõigil, kes omavad informatsiooni Anne ja tema tütre asukoha kohta, helistada politseisse numbril 612 3000.

46-aastane Anne tuli eelmise nädala esmaspäeval, 31. augustil Nordrhein-Westfaleni liidumaal Kürtenis asuvasse lastekodusse ja võttis takso peale oma kümneaastase tütre, kelle hooldusõiguse ta suvel kohtu otsusega kaotas. Naine võttis takso peale ka samas lastekodus elava 11-aastase tüdruku, kirjutab Saksa uudisteportaal N24.

Naine sõitis koos kahe lapsega kõigepealt Kölnis asuvasse hotelli. Sealt sõitsid nad taksoga Hollandisse. Roermondis jättis naine 11-aastase tüdruku supermarketi parkimisplatsile maha ja sõitis koos oma tütrega teadmata suunas edasi.

Parkimisplatsile mahajäetud tüdruku leidis sakslastest abielupaar, kes viis ta politseisse. Tüdruk on praeguseks lastekodus tagasi.

Teadmata suunas lahkunud Annet ja tüdrukut otsitakse taga kogu Euroopas. Politsei peab võimalikuks, et nad on endiselt Hollandis või üritavad sõita kas Eestisse või Soome. Anne on pärit Eestist ning tal on sugulasi ka Soomes. Politsei küsitles Hollandisse parkimisplatsile maha jäetud tüdrukut, kuid tema ei osanud põgenike plaanide kohta midagi öelda.

Kohus võttis suvel Annelt psüühiliste probleemide tõttu tütre hooldusõiguse ning tema 10-aastane tütar paigutati lastekodusse.

Politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Uku Tampere ütles Postimehele, et Eesti politsei on Saksa kolleegidega selle juhtumi puhul infot vahetanud, aga detaile ei ole võimalik kommenteerida, kuna tegemist on Saksa politsei uurimisega. «Saan öelda nii palju, et teeme koostööd ja vahetame infot,» ütles Tampere.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles