Galerii: Jaapan andis 90 000 inimesele tulvade tõttu evakuatsioonikäsu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jaapani keskosa võimud andsid neljapäeval 90 000 inimesele evakuatsioonikäsu pärast paduvihmade tekitatud üleujutusi ja maalihkeid, viga on saanud vähemalt 17 ja kadunud kümneid inimesi, teavitas kohalik meedia.

Jaapani meteoroloogiaagentuur andis pealinnast Tokyost põhjas asuvatele Tochigi ja Ibaraki prefektuuridele paduvihmahoiatuse, kutsudes võimalike mudavoolude ja tulvade tõttu valvsusele.

Tugevad vihmad tõi kaasa taifuun Etau, mis jõudis Jaapani rannikule kolmapäeval. Nüüdseks on see edasi liikunud merele.

«Sellise mastaabiga vihmasadu ei ole me varem kogenud. Tõsine oht võib olla vahetu,» ütles meteoroloog Takuya Deshimaru pressikonverentsil.

Alates esmaspäeva õhtust on Tochigi prefektuuri mõnes piirkonnas maha sadanud 60 sentimeetrit sademeid.

Tochigi võimud andsid 90 000 inimesele evakuatsioonikäsu, veel 80 000 sai soovituse kodust lahkuda, edastas rahvusringhääling NHK.

Tochigi meteoroloogiajaam teatas, et ka Ibaraki prefektuuri läbiv Kinugawa jõgi tõusis neljapäeval üle kallaste. Kohaliku ametniku sõnul otsivad päästjad Tochigi Kanuma linnas arvatavasti mudavoolu alla mattunud kadunuks jäänud isikut.

Viimastel andmetel ujutas paduvihma tõttu üle kallaste tõusnud Kinugawa jõgi neljapäeval üle Joso linna, sundides tuhandeid inimesi evakueeruma. Teleuudistes näidati, kuidas tohutu mudane veemass tungib Tokyost põhja pool asuvasse linna, kus elab umbes 65 000 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles