Angela Merkel nõuab Facebookilt rassistlike kommentaaride vastu võitlemist

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Angela Merkel
Angela Merkel Foto: SCANPIX

Saksamaa kantsler Angela Merkel võttis sõna Facebookis levivate rassistlikke ja migrantide vastu vaenu õhutavate kommentaaride teemal.

Merkel kirjutab vihakommentaaridest väljaande Reinische Post tänases numbris, vahendab Reuters.

Saksamaa võtab sel aastal vastu rekordarvu põgenikke ja arvatakse, et see toob kaasa ksenofoobiliste kommentaaride kasvu saksakeelses Facebookis ja teistes sotsiaalmeedia platvormides.

Facebookil on kasutamise ja sisu kohta olemas reeglid, kuid Merkeli arvates eiratakse neid pidevalt.

«Kui inimesed külvavad sotsiaalmeedias viha oma nime all, siis Facebook peab astuma konkreetseid samme selle takistamiseks. Sama tuleb teha ka riiklikul tasandil, et ennetada inimõiguste rikkumisi,» nentis kantsler.

Reinische Post ilmub Saksamaa kõige elanikerohkemal liidumaal Põhja-Reini-Westfaalis, mis võtab vastu viiendiku riiki saabuvatest põgenikest.

Möödunud kuul süüdistas Saksa justiitsminister Heiko Maas Facebooki, et see sotsiaalmeediakanal teeb liiga vähe rassistlike ja vihavaenu külvavate ideede leviku takistamiseks.

Maas saatis kirja Iirimaale Dublinisse Facebooki kasutuspoliitika juhile Richard Allanile öeldes, et ta on saanud palju kirju isikutelt, kelle arvates Facebook ignoreerib nende märkusi, et on liiga palju rassistlikke postitusi.

Maas tegi Allanile ettepaneku kohtuda selle teema arutamiseks 14. septembril Berliinis.  

Facebooki pressiesindaja teatel suhtuvad nad Maasi kirja tõsiselt ja nad on valmis Saksa justiitsministriga kohtuma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles