Tuntud vene kirjanik Ljudmila Ulitskaja arutles Tallinnas Venemaa tuleviku ja põgenikekriisi üle

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ljudmila Ulitskaja,
Ljudmila Ulitskaja, Foto: Rene Suurkaev

Kirjandusfestivali HeadRead erikülalisena külastas Tallinna tänapäeva üks tuntumaid vene kirjanikke Ljudmila Ulitskaja, kes kohtus eesti lugejatega Kirjanike majas toimunud vestlusõhtul.

Rääkides praegu maailma raputavaist konfliktidest tõdes Ulitskaja, et Venemaa jätkuv eemaldumine Euroopast on kahetsusväärne, pilk itta ja Hiina poole ei too Venemaale midagi peale suurte hädade, nentis ta, vahendas ERRi uudisteportaal «Aktuaalset kaamerat».

Paraku ei näe Ulitskaja hetkel kedagi, kes suudaks valitsevat poliitikat järsult muuta, samuti tundub talle üsna lootusetu leida lahendus Euroopat vallanud põgenike probleemile.

«Euroopa on viimaste sajandite jooksul, eriti viimase 50 aasta jooksul püüdnud maailmaga suhtlemiseks töötada välja häid ja humaanseid põhimõtteid, mis ei sobitu aga kokku hetkel toimuva tsivilisatsioonide konfliktiga,» arutles Ulitskaja.

«Suuremeelsus on loomulikult ilus, keegi ei vaidle, aga kui abivajajaid on rohkem kui andjaid, siis üsna varsti pole alles kumbagi, sest kõik mida Euroopa pakub, pistetakse nahka koos Euroopaga,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles