Medvedevi hinnangul olid valimised võimupartei jaoks edukad

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa peaminister Dmitri Medvedev
Venemaa peaminister Dmitri Medvedev Foto: SCANPIX

Võimupartei Ühtne Venemaa liider ja peaminister Dmitri Medvedev ütles pühapäeva õhtul, et esialgsete tulemuste kohaselt möödusid regionaalvalimised erakonna jaoks heade tulemustega.

«Minu hinnangul võib praegu meil olemasolevate andmete põhjal öelda, et Ühtse Venemaa tulemused paistavad rahuldavad ja võib isegi öelda, et tegemist on hea tulemusega,» märkis Medvedev erakonna peakorterit külastades.

Medvedevi sõnul näitasid valimised ühtaegu nii Ühtse Venemaa mõjujõudu regioonides, kuid teisest küljest ka Venemaa demokraatia arengut, kus parlamendierakonnad viivad küllaltki edukalt läbi oma valimiskampaaniaid.

«Valimised möödusid väga tugeva konkurentsi tingimustes,» märkis Medvedev.

Venemaal korraldati pühapäeval regionaalvalimised, mis ilmselt kinnitavad võimupartei Ühtne Venemaa domineerimist.

Moskva ei osale, kuid 11 regioonis valiti kohalik parlament ning 21 regioonis uus kuberner.

Valimised peetakse ajal, mil Venemaa püüab toime tulla majanduskriisiga. Valimisõigus on ühtekokku umbes 59 miljonil inimesel.

Kõige tõsisem väljakutse Kremlile on Moskvast umbes 350 kilomeetrit kirdesse jääv Kostroma, kus liberaalne opositsiooni koalitsioon RPR-Parnas on kohaliku parlamendi valimistel üles seadnud kaks kandidaati. Teistes piirkondades opositsiooni kandidaadid diskvalifitseeriti.

Kohalikud valimised näitavad rahva meeleolu enne järgmisel aastal peetavaid üldvalimisi ning majandusraskuste ajal, mille on põhjustanud naftahinna langus ning Ukraina kriisi tõttu kehtestatud sanktsioonid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles