Tadžiki-Afganistani piiril hukkus kaks Tadžiki piirivalvurit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tadžiki sõdurid.
Tadžiki sõdurid. Foto: Reuters / Scanpix

Tadžiki-Afganistani piiril hukkus ööl vastu laupäeva toimunud lahingus kaks Tadžikistani piirivalvurit.

«Eelmisel ööl sattus piirivalvepatrull peale rühmale piiririkkujatele, kes olid Tadžiki poolele tunginud,» teatas piirivalve pressiesindaja Hušnud Rahmatullajev.

«Rikkujad avasid vastuseks piirivalvurite hoiatussignaalidele koondtule, mille tulemusena tapeti leitnant Ibodullo Issokov ja reamees Navruzmalik Karimov,» lisas ta.

«Lahing kestis üle kahe tunni, pärast seda naasid rikkujad, keda toetati tulega ka Afganistani territooriumilt, Afganistani,» kinnitas ta.

Lahing leidis aset 250 km kaugusel Dušanbest lõunas, Šuroabadi piirilõigul.

Praeguseks on lahingupiirkonda koondatud lisapiirivalvejõudusid, samuti viiakse sündmuskohal läbi uurimistoiminguid.

Tegemist on esimese lahinguga piiril käesoleval aastal, milles hukkuvad Tadžikistani piirivalvurid. Seni on ohvreid õnnestunud vältida, ehkki lahinguid toimub piiril kord-paar kuu jooksul.

Tadžikistan on üheks peamiseks opiaatide transiiditeeks Afganistanist Venemaale ja Lääne-Euroopasse. ÜRO andmetel transporditakse 19 protsenti Afganistani päritolu narkootikume Tadžikistani, Türkmenistani ja Usbekistani kaudu, ent suurem osa kulgeb Iraani ja Pakistani kaudu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles