Moskva: G8 kannab Venemaa väljaheitmisel kaotusi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
G8 finantsministrite kohtumine Osakas..
G8 finantsministrite kohtumine Osakas.. Foto: AFP.

G8 saab Venemaa klubist väljaviskamisel suure löögi, leiab Vene välisministeerium.

«Mida kaotab G7, kui kaotab kaheksanda liikme? Ta kaotab paljugi,» leiab rahvusvaheliste organisatsioonide osakonna asedirektor Aleksandr Pankin.

«See tähendab G8 töö üleüldist mahaviskamist nii poliitilises kui strateegilises mõttes. Ja mitte sellepärast, et nad ei saaks meieta hakkama, vaid seepärast, et jutt käib G8 laiendamisest, sellest, et G8 ei piisa, mistõttu toimub formaadi G8+5 kinnistamine,» ütles Pankin ajakirjanikele.

«Kui vaadata meie reaalsele rollile viimastel aastatel, siis on see doonorina ilmselt tagasihoidlik, ent hiigelhulga likviidsete vahendite, finantside võõrastes, Lääne pankades hoidjana oleme tõsine tegija,» leiab Vene diplomaat.

«Me aitasime osaliselt, koos teistega, ameeriklastel vältida suurt langust, mis võinuks toimuda, kui meie vahendid ei paikneks seal, ei investeeritaks USA väärtpaberitesse,» väitis ta.

Samuti avaldas ta lootust, et ei rakendata kiirustavaid samme Venemaa väljaheitmisel G8-st.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles