Vene relvaeksportöör lükkas ümber jutud kuue MIG-31 müügist Süüriale

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
A-50 luurelennukit saadavad kaks MIG-31 hävitajat.
A-50 luurelennukit saadavad kaks MIG-31 hävitajat. Foto: SCANPIX

Venemaa ei tarni Süüriale hävituslennukeid MIG-31 Foxhound, kinnitas täna Vene riikliku relvaeksportööri Rosoboroneksporti peadirektor Anatoli Isaikin.

Varem oli nii Vene kui välismaine meedia kirjutanud sellest, et Venemaa ja Süüria allkirjastasid 2007. aastal lepingu, mille järgi müüb relvaeksportöör kõnealusele Araabia riigile vähemalt kuus hävituslennukit, vahendas RIA Novosti.

«Jutud lepingust, mille järgi tarniti Süüriale MIG-31 lennukeid, on ajakirjanduslik väljamõeldis. Rosoboroneksport taolist kokkulepet ei oma ega pea ka läbirääkimisi sel teemal,» rääkis Isaikin.

Kuuldused lennukite müümisest Süüriale tegid murelikuks lääneriiki ja Iisraeli, sest nende arvates oleks see ohustanud regiooni turvalisust.

MIG-31 on kahekohaline ülehelikiirusega hävituslennuk, mis loodi asendamaks MIG-25 Foxbat lennukit. MIG-31 suudab lennata kiirusel 3000 kilomeetrit tunnis (mach 2.83).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles