Sloveenia valmistub põgenike massiliseks saabumiseks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AP/Scanpix

Sloveenia valmistub tuhandete pagulaste ja migrantide saabumiseks pärast seda, kui Ungari sulges peamise piiriületuspunkti Serbiaga, ütles siseministeerium esmaspäeval.

Ljubljana kardab, et Budapesti otsus rakendada migrantide suhtes karmimaid meetmeid sunnib neid suunduma teel Austriasse ja Saksamaale Horvaatiasse ja Sloveeniasse.

«Suure hulga põgenike ootamatu saabumise korral suudab Sloveenia anda peavarju mitmele tuhandele, meie võimalused kasvavad iga päevaga,» ütles ministeeriumi kõneisik Bostjan Sefic, kutsudes omavalitsusi ja tavakodanikke näitama üles solidaarsust ning aitama põgenikke majutada.

Sloveenia võimude teatel ollakse valmis vastu võtma 861 põgenikku nagu seda nähakse ette Euroopa Komisjon kvoodiplaanis, kuid kaalutakse ka teisi variante.

Sloveenia politsei teatas, et laupäeval võeti kinni selle aasta suurim illegaalsete migrantide rühm, 21 inimest peamiselt Afganistanist ja Iraanist. Nad olid teel Saksamaale väikebussiga, mida juhtis Rumeenia kodanik.

Politsei kaalub nende tagasisaatmist Ungarisse, kust nad Sloveeniasse saabusid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles