Brazauskase lesk valmistab Leedu sotsidele peavalu

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristina Brazauskiene (esireas vasakult teine) abikaasa matustel.
Kristina Brazauskiene (esireas vasakult teine) abikaasa matustel. Foto: SCANPIX

Leedu Sotsiaaldemokraatliku partei juhtidele valmistab muret parteiliige Kristina Brazauskiene, kirjutab tänane ajaleht Lietuvos rytas. Hiljuti surnud riigipea Algirdas Brazauskase lesest on saanud telesaadete kangelanna ja erakonna peavalu.


Teated, et Brazauskase esimene naine Julija peaaegu ei tapnud oma abikaasat ning sotsiaaldemokraatide praegune juht Algirdas Butkevicius on argpüks, kuuluvad pärast abikaasa surma häälekamaks muutunud Brazauskiene avalduste ritta. Mõnede väidete kohaselt ähvardanud presidendi lesk Butkeviciust avalikult sellega, et temast saab poliitiline laip.

Lehe kohaselt ärritab Brazauskienet see, et sotsiaaldemokraadid ei toetanud tema ambitsiooni kandideerida Vilniuse linnavolikokku.

Lietuvos rytase allikad sotsiaaldemokraatide ridades väidavad, et Brazauskiene on nüüd avalikult rääkima hakanud asju, mida ta varem ütles kitsamas ringis. Samuti pole ta nende sõnul kunagi varjanud oma soovi tõusta sotside halliks kardinaliks. Mõned oletavad, et Brazauskiene ei rahune enne kohalike valimiste toimumist.

Leedu kohalike omavalitsuste valimised toimuvad tuleva aasta 27. veebruaril.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles