Bin Laden ähvardas Prantsusmaad

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Al Qaeda liider Osama bin Laden ähvardas täna telekanali Al Jazeera eetrisse jõudnud videos Prantsusmaad, et kui too oma vägesid Afganistanist välja ei too, satub nende julgeolek ohtu, teatab uudistevõrk AFP.


Terroriorganisatsiooni juht alustas oma sõnumit teatega, et tahab põhjendada prantslastele seda, miks ta ähvardab nende julgeolekut ja võtab nende rahvast pantvangi.

Bin Laden soovitas Prantsuse valitsusel võtta hoiatusena viie nende kodaniku möödunudkuist röövimist Nigeris. Ta lisas, et Prantsusmaal avalikes kohtades mosleminaiste näokatte keelamine õigustab vägivalda selle maa kodanike suhtes.

«Et teie olete vääralt otsustanud keelata moslemite naistele õigust kanda loori, pole see meie õigus ajada teie vallutajad välja neid tappes?» küsis ta. «Teie ekspertide röövimine Nigeris on kättemaks teie moslemite rahva vastase türannia eest.»

Seitse pantvangi – viis prantslast, üks togolane ja üks madagaskarlane – võeti kinni ööl vastu 16. septembrit ühes Nigeri kaevanduslinnas. Suurem osa röövituist töötas Prantsuse tuumaettevõtte Areva ja selle allhankijate heaks. Luureandmete kohaselt hoitakse pantvange praegu Malis.

30. septembril riputas Al Qaeda Põhja-Aafrika haru internetti foto ja audiosalvestused seitsmest pantvangist.

Eelmise avalduse tegi bin Laden möödunud kuu algul, selles kutsus ta abistama Pakistani uputuseohvreid, rõhudes eraldi Pärsia lahe riikide, Malaisia ja Türgi rahva südametunnistusele.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles