EL asjade komisjonid soovivad Venemaa teema käsitlemist Pariisis

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu Euroopa Liidu asjade komisjoni esimees Marko Mihkelson.
Riigikogu Euroopa Liidu asjade komisjoni esimees Marko Mihkelson. Foto: Peeter Langovits

Balti riikide ja Poola parlamendi Euroopa Liidu asjade komisjonide juhid soovivad Venemaa küsimust arutada teiste euroliidu sarnaste komisjonide esimeestega.


Sel nädalavahetusel Tallinnas kohtuvad Balti riikide ja Poola parlamendi Euroopa Liidu asjade komisjonide esimehed kiitsid heaks pöördumise ELi eesistujamaa Prantsusmaa parlamendi mõlema koja Euroopa asjade komisjonide esimeestele.

Kirjas tehakse ettepanek arutada Venemaa agressiooni Gruusias Pariisis 2.-4. novembrini toimuval Euroopa Liidu asjade komisjonide esimeeste COSACi kohtumisel, kus soovitakse käsitleda ka ELi ja Venemaa vahelisi suhteid.

Tallinnas kohtunud ELi esindajad leidsid, et Venemaa küsimuses on oluline kujundada välja kujundada uniooni ühtne positsioon.

«Poola ja Balti riikide parlamentide EL asjade komisjonide juhtide veendumuse kohaselt näitavad augustisündmused selgelt, et Euroopa Liidul on mõju vaid siis, kui ta toimib ühel häälel», seisis riigikogu pressiteates.

Pöördumisele kirjutasid alla Vaira Paegle Läti seimist, Andrzej Galažewski Poola seimist, Edmund Wittbrodt Poola senatist, Petras Auštrevičius Leedu seimist ja Marko Mihkelson Eesti riigikogust, kes lubasid oma riigi valitsuse poole pöörduda palvega «aidata kaasa Gruusia võimekusele riigile eraldatava abi paremaks kaasamiseks riigi taastamisse».

Lisaks juhiti ELi liikmesriikide tähelepanu sellele, et pärast sündmusi Kaukaasias peaks euroliit pöörama eriti suurt tähelepanu Gruusia integreerimisele ELi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles