Vene parlamendirühm pole riigikogu küllakutsele vastanud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fotol seisavad Venemaa parlamendiliikmed uue koosseisu avaistungil 24. detsembril 2007.
Fotol seisavad Venemaa parlamendiliikmed uue koosseisu avaistungil 24. detsembril 2007. Foto: Reuters / Scanpix

Riigiduuma Vene-Eesti parlamendirühm ei ole vastanud riigikogu sõprusgrupi ettepanekule tulla sügisel Eestisse visiidile.


Eesti-Vene parlamendirühma esimees, Isamaa ja Res Publica Liitu kuuluv Peeter Tulviste saatis riigiduuma sõprusgrupi esimehele Tatjana Moskalkovale mai keskel kirja, kus ta kutsus rühma kuueliikmelise delegatsiooni sügisel Eestisse.

Tulviste ütles BNS-ile, et suve hakul riigiduumas moodustatud sõprusgrupi esimees käis veidi hiljem Eesti toonase suursaadiku Marina Kaljurannaga kohtumas ning talle anti parlamendirühma läkitus edasi. «Kuid pärast seda pole midagi juhtunud,» nentis ta.

Varem on Tulviste meenutanud, et eelmise riigikogu koosseisu ajal möödus pikki aastaid, enne kui taolised visiidid teoks said.

Viimati käis Eesti-Vene parlamendirühm Moskvas ja Peterburis pärast kaheksa-aastast vahet 2006. aasta sügisel vastuvisiidina mõni kuu varem toimunud Vene sõprusgrupi külaskäigule.

Tema sõnul oli sõprusrühma liikmeid küll ka möödunud aasta aprillirahutuste järel Eestit väisanud riigiduuma esinduses, kuid nüüdseks on duumakoosseis vahetunud ning parlamendirühmadel pole isiklikku kokkupuudet olnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles