Kadõrov hoiatas Islamiriiki vastulöögi eest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ramzan Kadõrov.
Ramzan Kadõrov. Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Venemaa Tšetšeenia vabariigi juhi Ramzan Kadõrovi hinnangul on Islamiriigi pühasõdalaste järgmised sihtmärgid Jeruusalemm, Meka ja Mediina ning tõelised moslemid on valmis rühmitusele vastulööki andma.

«Oli selge, et hävitanud Iraagi ja Süüria, sirutavad nad käe Meka, Mediina ja Jeruusalemma poole,» kirjutas tšetšeeni liider Instagramis.

«See sünnib lääneriikide toetusel, nende eriteenistused varustavad enda loodud terroriorganisatsioone relvade, sõjatehnika ja rahaga,» on tšetšeenide juht veendunud.

Kadõrov väljendas toetust Vene presidendi Vladimir Putini Kollektiivse Julgeolekulepingu Organisatsiooni (KJLO) Dušanbe tippkohtumisel tehtud avaldusele selles küsimuses ning teatas, et Tšetšeeniast Islamiriigi ridadesse läinutel ei ole tagasiteed koju.

«Soovitan Islamiriigi peremeestel mõistus pähe võtta ja lõpetada islamimaailma lõhkumine. Moslemid pole veel päriselt ärganud. Kui see juhtub, saavad Islamiriik ja igasugused Al-Qaeda'd alles näha,» ähvardas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles