Turtšõnov süüdistas Venemaad Minski lepete õõnestamises

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oleksandr Turtšõnov
Oleksandr Turtšõnov Foto: SCANPIX

Ukraina riikliku julgeoleku- ja kaitsenõukogu sekretär Oleksandr Turtšõnov süüdistas Venemaad Donbassi «valimistega» seoses Minski relvarahulepete täitmise õõnestamises.

Turtšõnov tegi avalduse, kommenteerides Donetski separatistide liidri Aleksandr Zahhartšenko allkirjastatud «määrust» 18. oktoobril toimuvate kohalike omavalitsuste valimiste kohta, mis ei lange kokku ülejäänud Ukrainas peetavate kohalike omavalitsuste valimiste ajaga.

Turtšõnov ütles, et provokatsioon nimetusega «korralised valimised okupeeritud alal» ajab olukorra tagasi umbteele ja «näitab Venemaa soovi lasta põhja Donbassi okupeeritud osa vabastamise ja taaslõimimise rahuplaan».

Ta ütles, et Donbassis libavalimiste korraldamine osutab Venemaa ja selle marionettide lahkumisele Minski lepetes määratud rahuprotsessist.

«Mõnedes Donetski ja Luganski oblasti rajoonides saavad valimised toimuda alles neist Venemaa okupatsiooniväe väljaviimise, piirikontrolli taastamise, hõivatud riigiasutuste ja ettevõtete vabastamise järel, kui on loodud Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsiooni (OSCE) nõuetele vastavad tingimused.» ütles Turtšõnov.

Venemaa eitab oma vägede ja relvastuse olemasolu Donbassis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles