Porošenko palus BBC ajakirjanikud mustast nimekirjast eemaldada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina president Petro Prošenko.
Ukraina president Petro Prošenko. Foto: SCANPIX

Ukraina president Petro Porošenko palus julgeolekuteenistusel (SBU) eemaldada sanktsioonidega karistatud isikute nimekirjast BBC ajakirjanikud, teatab Ukraina riigipea pressisekretär Svjatoslav Tsegholko.

«Pressivabadus on minu jaoks absoluutne väärtus - president tegi julgeolekuteenistusele ülesandeks kõrvaldada BBC ajakirjanike nimed sanktsiooninimekirjast. Julgeolekuteenistus teeb selle kohta avalduse,» säutsus Tsegholko Twitteris.

Ukraina kehtestas täna sissesõidukeelu ligi 400 üksikisikule, tuues põhjenduseks ohu riigi julgeolekule, huvidele, suveräänsusele või territoriaalsele terviklikkusele.

Nimistus on kolm Briti rahvusringhäälingu BBC Moskvas töötavat ajakirjanikku, üks Hispaania korrespondent ja kirjanik, kes teeb vabakutselisena tööd Saksa nädalalehele Die Zeit.

Julgeolekunõukogu tegi seepeale avalduse, milles teatati, et toetatakse presidendi ettepanekut tühistada teatud Euroopa ajakirjanikele kehtestatud sanktsioonid.

Nimekirjast kustutatakse kolm BBC ajakirjanikku, kaks hispaanlast ja sakslane.

Hispaania ajakirjanikud Antonio Pampliega ja Ángel Sastre jäid juulis Süürias kadunuks ning arvatakse, et äärmusrühmitus Islamiriik võttis nad pantvangi.

Saksa ajakirjanik Michael Rutz ütles oma nime nimekirjast leides, et ei tea selle põhjust. «Ma ei ole kunagi Ukrainas käinud ja mul ei ole ka lähimas tulevikus kavas seda teha,» ütles ta Saksa uudisteagentuurile DPA.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles