Berliini kõrghoonelt hüpanud langevarjur põrkas kokku vastasmajaga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Base jumper mööda triivimas Malaisia Petronas Towers'ist Kuala Lumpuris.
Base jumper mööda triivimas Malaisia Petronas Towers'ist Kuala Lumpuris. Foto: SCANPIX

Saksamaa pealinnas Berliinis hüppas mereväelasest langevarjur alla 120 meetri kõrguselt hoonelt, kuid tema õnnetuseks kandis 15-sekundiline õhulend mehe üle tee asuva büroohoone vastu ning hüppaja põrkas umbes kuuenda korruse kõrgusel majaga kokku.

30-aastane Olaf O. Lamab nüüd raskelt vigastatuna haiglas, vaagudes elu ja surma vahel. Õnnetus toimus teisipäeva öösel kella 3.30 ajal, kui mees üritas sooritada base jump’i veel valmimisjärgus Waldorf-Astoria hotelli otsast, vahendab bild.de.

Maapinnal ootas Olaf O. sõber 32-aastane Michael T., kes kavatses mehe õhulendu filmida.

25 meetri kõrgusel toimunud kokkupõrge ja sellele järgnenud kukkumine põhjustas mehel sisemisi verejookse ja luumõrasid.

«Tõenäoliselt avanes langevari viltu ja hüppaja triivis seetõttu eemale. See muutub ohtlikuks, kui vähe ruumi on,» sõnas Saksa Langevarjuspordiliidu liige Helmut Bastuck.

Olaf O. on mereväelane fregatil «Brandenburg» ning ühtlasi välja õpetatud langevarjur. Juunis pöördus mees Aafrikast koju tagasi.

Base jumper’id hüppavad alla kõrgetelt hoonetelt või kaljudelt kasutades sealjuures spetsiaalset langevarju. Base jump on ohtlik ekstreemsport, milles alates 1981. aastast on üle maailma surma saanud 156 inimest.

 Base jumper'ite eesmärk on hüpata alla hoonetelt, millelt mtte keegi varem alla pole hüpanud.

Alates 1998. aastast on base jumping Saksamaal lubatud, kuid selleks on vaja hoone omaniku ametlikku luba.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles