USA presidendivalimistel lahvatas uus skandaal

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabariiklaste asepresidendikandidaat Sarah Palin.
Vabariiklaste asepresidendikandidaat Sarah Palin. Foto: AFP / Scanpix

USA vabariiklaste asepresidendikandidaat Sarah Palin peab andma aru, miks teda kahtlustatakse korruptsioonihõngulises tegevuses.


Väidetavalt aitas Palin Alaska kubernerina kõrgetele ametipostidele oma sõpru, vahendas AFP.

The New York Times kirjutas, et Palin andis endisele klassikaaslasele Franci Havemeisterile kõrgepalgalise koha osariigi põllumajandusosakonnas. Havermeister on väljaande andmetel ainult üks viiest sõbrast, keda Palin on karjääriredelil edasi upitanud.

44-aastase Palini tõus John McCaini asepresidendikandidaadiks üllatas avalikkust, sest Alaska kuberner oli väljaspool oma osariiki võrdlemisi tundmatu.

Palin on varem tähelepanu tõmmanud ka oma abordivaenulikkusega ja ta on ka ise ilmale toonud Downi sündroomiga poja, kuigi teadis raseduse ajal, et poeg ei sünni täiesti tervena.

Samuti sattus Palin USA meedia hambusse oma 17-aastase tütre Bristoli raseduse tõttu. Lisaks on avalikkuse ette toodud ka Troopergate´i skandaal, mille käigus vallandati Palini eksmees.

Euroopa meedias on palju räägitud Palini arvamusest, et koolides peaks evolutsiooniteooria kõrval õpetama ka kreatsionismi ning rõhutatud naise sotsiaalset konservatiivsust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles