Helsingi otsib immigrantidele soome meestest sõpru

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lisaks külmale kliimale peavad immigrandid Helsingis harjuma ka teistsuguste soorollidega.
Lisaks külmale kliimale peavad immigrandid Helsingis harjuma ka teistsuguste soorollidega. Foto: SCANPIX

Meessoost immigrantidel on raskusi soome meeste seast sõprade leidmisega, kirjutab põhjanaabrite uudistevõrk YLE. Helsingi linnavalitsus kavatseb suurendada meessoost sisserändajaile mõeldud integratsiooniprogramme.


Kaks organisatsiooni – Miessakit ja Semo – korraldavad vestlusringe, mis peaksid kokku tooma immigrandid ja soome mehed. Päevakajaliste teemade arutamise käigus saavad sisserändajad seal ka soome keelt õppida.

«Meil on aega rääkida ja vahetada arvamusi,» kirjeldas Ali Hussein Semost. «Tavaliselt selleks tööl või ülikoolis aega pole. Me saame siin rääkida paljudest asjadest – eelarvamused kaovad ja me hakkame ka mõistma üksteise kultuuri.»

Helsingi linnapsühholoogi Jari Meskaneni sõnul võib Soome isa või abikaasa roll olla võrreldes teiste riikidega väga erinev. Sestap on ka meesimmigrandid sunnitud need rollid enda jaoks ümber mõtestama.

«Mehed saabuvad kohta, mis on paljuski naiste ühiskond selles mõttes, et teenustega, mida nad vajavad, tegelevad tihti naised,» kirjeldas Meskanen. «Meesimmigrandid tulevad tihti patriarhaalsetest ühiskondadest. Sellistest kohtades on juba paljalt meheks olemise fakt selge eelis.»

Praegu otsivad nii Helsingi linnavalitsus kui Miessakit mehi, kes oleksid nõus hakkama immigrantide toetajaiks ja sõpradeks.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles