NATO: erimeelsused rändekriisi osas ei mõjuta kollektiivkaitset

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kindral Adrian Bradshaw.
Kindral Adrian Bradshaw. Foto: SCANPIX

Lätis viibiv NATO kõrge sõjaväejuht Adrian Bradshaw kinnitas, et puhkenud põgenikekriis ei mõjuta kollektiivkaitse tagamist.

Ei ole mingeid signaale selle kohta, et NATO liikmesriigid võiksid vähendada oma panust kollektiivsesse julgeolekusse seetõttu, et nende suhtumine praeguse rändekriisi lahendamisse on erinev, rõhutas NATO Euroopa liitlasvägede asejuht kindral Adrian Bradshaw pühapäeval.

Kommenteerides mitmete kõrgete ametnike väiteid, et mõned alliansi liikmed võivad panustada vähem näiteks Läti julgeoleku tagamisse juhul, kui see Balti riik ei soovi võtta vastu täiendavalt migrante, ütles Bradshaw ajakirjanikele, et on veendunud selles, et NATO liikmed jätkavad Balti õhuturbemissiooni.

«Kõik hindavad selle missiooni tähtsust, hoolimata sellest, kuidas me lahendame põgenikekriisi, kuna see on täiesti teine küsimus,» sõnas Bradshaw.

Läti võtab vastu ühtekokku 776 põgenikku, otsustas parlamendi Euroopa-asjade komisjon reedel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles