Seimikomisjon: Riia kauplusevaringu eest vastutab ka linnapea

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade sissevarisenud ostukeskusele Riias Zolitūde mikrorajoonis.
Vaade sissevarisenud ostukeskusele Riias Zolitūde mikrorajoonis. Foto: SCANPIX

Läti seimi uurimiskomisjon jõudis järeldusele, et 2013. aastal Riias aset leidnud kauplusevaringu eest vastutavad ka linnapea Nils Ušakovs ja ehitusameti juht Inguss Vircavs.

Ettepanekut mainida Ušakovsi ja Vircavsi poliitilist ja moraalset vastutust toetas seitse komisjoni liiget, kaks hääletas vastu ja neli jäi erapooletuks.

Komisjoni eelmisel istungil otsustati lõppettekandes nentida, et riikliku ehitusjärelevalve kaotamise eest vastutavad endine Läti peaminister, nüüdne Euroopa Komisjoni asepresident Valdis Dombrovskis, endine majandusminister, nüüdne erakonna Ühtsus peasekretär Artis Kampars, endine majandusminister Daniels Pavļuts, ministeeriumi endised riigisekretärid Juris Pūce ja Andrijs Matīss, neist viimane on praegu kommunikatsiooniminister.

Komisjoni lõppettekande hääletamine on kavandatud 12. oktoobri istungile. Komisjon tegi oma järeldustest 50-leheküljelise üldistuse, käsitledes seejuures ehitusjärelevalve korraldust, riigi- ja omavalitsusteenistuste valmidust hädaolukordadeks samuti nende tagajärgede kõrvaldamiseks.

21. novembril 2013 hukkus Riias Zolitūde linnajaos asunud Maxima selvehalli katusekonstruktsioonide varingu tõttu 54 inimest ja kümned sai viga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles