Somaalia presidendipalee lähistel hukkus plahvatuses seitse inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Somaalia presidendipalee lähistel hukkus plahvatuses viis inimest.
Somaalia presidendipalee lähistel hukkus plahvatuses viis inimest. Foto: FEISAL OMAR/Reuters

Somaalia pealinnas Muqdishos hukkus esmaspäeva õhtul vähemalt seitse inimest plahvatuses Villa Somalia juures, kus asuvad presidendipalee ja peaministri residents, ütlesid võimud.

«Vähemalt seitse inimest hukkus ja üle kümne sai haavata,» ütles valitsuse pressiesindaja Abdifatah Halane. «Enamik hukkunutest ja vigastatutest on tsiviilisikud.»

Somaalia julgeolekuametniku Ahmed Dahiri varasemal sõnul hukkus viis tsiviilisikut ja 13 sai viga.

Politseikapten Mohamed Hussein ütles varasemalt Associated Pressile, et enesetapupommar rammis lõhkeainest tulvil autoga Villa Somalia peasissekäigu lähedal olnud politseinikke.

Pommari tõenäoliseks sihtmärgiks olid välisriigi ametnikud, kes parajasti presidendipaleest väljusid. Hukkus kaks välisametnikku ja kaks sõdurit, lausus Hussein.

«Plahvatus toimus (Villa Somalia) peasissekäigu ja lähedalasuva hotelli vahepealsel alal,» ütles pealtnägija Ali Ahmed.

Vastutuse rünnaku eest võttis islamistlik äärmusrühmitus Al-Shabaab, kes korraldab sageli rünnakuid, kus õhitakse esmalt sihtmärgi juures lõhkeainelastis auto ning seejärel saadetakse seda hõivama võitlejad. Esmaspäeval rünnaku teist lainet ei tulnud.

Oma veebiraadios Andalus tehtud avalduses öeldi, et sihtmärgiks olid «kõrged usutaganejatest liidrid ja välismaa kristlastest sissetungijad».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles