Medvedev: Vene-lääne suhetes taastub varem või hiljem normaalsus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene peaminister Dmitri Medvedev
Vene peaminister Dmitri Medvedev Foto: SCANPIX

Varem või hiljem Venemaa-vastased sanktsioonid tühistatakse ja Venemaa ja lääne suhted naasevad normaalsuse juurde, leiab Vene peaminister Dmitri Medvedev.

«On raske leida näiteid sellest, et sanktsioonid viiksid efektiivselt eesmärkide saavutamisele, milleks nad kehtestati. Varem või hiljem sanktsioonid tühistatakse ja suhted riikide vahel naasevad normaalsuse juurde,» ütles Medvedev ajalehes Rossiiskaja Gazeta avaldatud artiklis.

Peaministri sõnul kehtib see ka Venemaa ja lääne suhete kohta. «Vaatamata nende suhete praegusele suuresti kriitilisele iseloomule, on koostöö taastumine vältimatu,» kirjutas Medvedev artiklis «New Reality: Russia and Global Challenges» («Uus reaalsus: Venemaa ja globaalsed väljakutsed»).

Medvedevi kinnitusel ei kavatse Venemaa Euroopa maailmajaost lahkuda ei majanduslikult, poliitiliselt ega vaimselt.

«Keegi ei tohiks panustada meie eemalerebimisele Euroopa tsivilisatsioonist kogu selle kultuurilises mitmekesisuses. Suhted võivad muutuda ka tulevikus, ent strateegiline suund on vältimatu - koostöö, partnerlus ja soodsa asjade käigu puhul ühise majandusruumi loomine,» sõnas Vene peaminister.

Samal ajal Venemaa geograafiline positsioon mitte üksnes ei luba, vaid lausa kohustab riiki suuremale aktiivsusele koostöö arendamisel idaga, ütles ta.

Peaministri sõnul tekitab võimalikes konkurentides vastuseisu Venemaa soov olla arenenud maailma lahutamatu osa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles