Venemaa korraldab Süüria rannikul mereväeõppused

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seirelaev Smetlivõi 2013. aastal baasist  Vahemerele suundumas.
Seirelaev Smetlivõi 2013. aastal baasist Vahemerele suundumas. Foto: SCANPIX

Venemaa viib septembri lõpus ja oktoobri alguses Vahemerel läbi mereväeõppused raketiristleja osalusel, mille toimumispaik võib olla Süüria ranniku lähedal, ütles täna kaitseministeerium.

Venemaa on viimasel ajal toimetanud Süüria sadamalinna Latakia lähedal asuvale lennuväljale relvi, vägesid ja varustust. USA peab seda õhujõudude baasi rajamise ettevalmistustööks.

Kaitseministeeriumi teates eelolevatest õppustest Vahemere idaosas öeldakse, et neist võtavad osa raketiristleja, raketihävitaja, dessantlaev ja mitu muud laeva. Valitsus olevat Vahemere-õppuste läbiviimise otsustanud juba aasta eest.

«Vastavalt 2014. aasta lõpus kinnitatud väljaõppekavale viib Vene mereväegrupp koosseisus raketiristleja Moskva, seirelaev Smetlivõi, dessantlaev Saratov ja mitu tugialust sel ajavahemikul Vahemere idaosas läbi õppused,» ütles kaitseministeerium.

Harjutatakse võitlust allveelaevade, lennukite ja laevadega ning kujuteldavaid otsingu- ja päästeoperatsioone, lisati avalduses. Ühtekokku on kavas üle 40 erineva lahingharjutuse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles