Hollandi uurijad: MH17 katastroofi põhjustas ilmselt maa-õhk rakett

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Malaysia Airlines'i lennu MH17 rusud Ida-Ukrainas
Malaysia Airlines'i lennu MH17 rusud Ida-Ukrainas Foto: SCANPIX

Ida-Ukrainas mullu suvel Malaysia Airlinesi reisilennukiga aset leidnud katastroofi uurimise rahvusvaheline töörühm kaldub arvama, et lend MH17 tulistati alla Buk-raketiga.

Hollandi prokuratuuri kõneisik Wim de Bruin ütles täna Interfaxile, et teooria, mille kohaselt tulistati lennuk alla Buk-raketiga, tundub olema kõige tõenäolisem.

De Bruini sõnul uuritakse praegu siiski kaht võimalikku teooriat - kas lennuk tulistati alla maa-õhk või õhk-õhk raketiga.

Malaysia Airlinesi reisilennuk Boeing 777, mis oli teel Amsterdamist Kuala Lumpurisse, tulistati alla Ida-Ukraina separatistide kontrolli all oleva territooriumi kohal 2014. aasta 17. juulil. Hukkusid kõik lennuki pardal olnud 283 reisijat ja 15 meeskonnaliiget.

Reisijad olid vähemalt 10 riigist - Hollandist, Malaisiast, Austraaliast, Indoneesiast, Suurbritanniast, Saksamaalt, Belgiast, Filipiinidelt, Kanadast ja Uus-Meremaalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles