Ameerika politseinik lasi maha teda näppudega sihtinud mehe

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: AFP/SCANPIX

Ameerika Ühendriikides Marylandi osariigis lasi politsei maha mehe, kes sihtis teda demonstratiivselt näppudega. Mundrikandjad arvasid, et kahtlustatav haaras hoopis relva.

Mees sai Baltimore`i maakonna politsei esindaja sõnul kolm tabamust pärast seda, kui «ta otsis midagi oma selja tagant, vehkis äkiliselt käega ja suunas selle politseiniku poole, justkui oleks tal relv.»

Politsei ajas meest taga selle eest, et ta oli üritanud osta võltsretseptiga köhasiirupit, mille peale apteeker nad välja kutsus. «Narkodetektiivid kinnitavad, et kahtlusalune proovis osta prometasiini ja kodeiini,» avaldas politsei. «See on narkootiline köhasiirup, mida kombineeritakse narkojoobe saamiseks sageli alkoholiga.»

Tunnistajate sõnul ei reageerinud põgeneja korduvatele käsklustele pidama jääda. Relva tema juurest ei leitud. Juhtum leidis aset samas Baltimore`i eeslinnas, kus tänavu aprillis sai surma 25-aastane mustanahaline Freddie Gray. Tema hukkumise asjaolud tekitasid ulatuslikud protestid politseivägivalla vastu.

Tulistajast politseinik on ajutiselt töölt eemaldatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles