Vene liikluspolitseinike arv väheneb 20 protsendi võrra

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moskva liiklusmiilits tööhoos.
Moskva liiklusmiilits tööhoos. Foto: SCANPIX

Venemaa miilitsareformi tõttu kärbitakse liikluspolitseinike arvu umbes viiendiku võrra, teatas täna maanteeliikluse peainspektor.

Viktor Kirjanov väljendas RIA Novosti teatel lootust, et sõidukijuhid ei märka kärbet, kuid möönis, et probleeme võib siiski tekkida. Tuleva aasta 1. jaanuaril nimetatakse miilits ümber politseiks.

Liiklusmiilits on viimastel aastatel üritanud oma mainet parandada, kuid enamiku venelaste jaoks seostuvad nad korrakaitse asemel pistisevõtmisega.

President Dmitri Medvedev algatas miilitsareformi 2009. aasta detsembris pärast mitut skandaali, kus miilitsatöötajad tulistasid või peksid inimesi. Enim tähelepanu saavutas mullu aprillikuine juhtum, mil purjus militsionäär laskis Moskva toidupoes maha mitu inimest.

Medvedev saatis uue miilitsaseaduse muudetud eelnõu riigiduumasse kolmapäeval pärast mitu kuud internetis kestnud avalikku diskussiooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles