Narkoäri Argentiina moodi: kokaiiniga immutatud riis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kokaiiniga immutatud riisikotid Argentiina tollilaos.
Kokaiiniga immutatud riisikotid Argentiina tollilaos. Foto: Reuters/ScanPix

Argentiinas jäid vahele uimastikaubitsejad, kes üritasid kasutada keelatud aine transpordiks Euroopasse uudset lahendust: veega segatud kokaiiniga immutatud riisi, mis pakitud humanitaarabi sildi all tähistatud kottidesse.

Rosario linna narkopolitseinikud leidsid kokku 30 kilogrammi kokaiini, mis oli ära jaotatud 50-kiloste riisikottide vahel ja ootasid laos oma teekonda Brasiilia ja Aafrika kaudu Euroopasse. Argentiina tolliagentuuri narkotalituse juhi Guillermo Gonzalese sõnul on tegu veel seni tundmata praktikaga. Kui vesi aurustada, võis selgelt näha, kuidas toit on kokaiiniga «rasestatud».

«See on uus meetod ja esimene kord, kui me näeme nii edasijõudnud tehnoloogiat,» lausus Gonzales. Tõenäoliselt plaanisid kaubitsejad narkootikumi koos riisiga pulbriks teha ja siis kokaiini nime all edasi müüa. «Puhas kokaiin on liiga tugev, et seda ilma millegagi segatuna ninna tõmmata. Võimalik, et nende plaan oligi teha laadung peeneks sama riisiga, mille abil seda transporditi,» kommenteeris Gonzales.

Politsei arreteeris kolmteist kahtlusalust, nende hulgas üks vähihaigetele spetsialiseerunud arst, kelle kodunt leiti neli kilo kokaiini. Argentiina meedia kirjeldas tema elamist kui «hiiglaslikku kööki, kus küpsetati riisi ja kokaiini». 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles