Video: Iisraeli sõdurid ründavad ajakirjanikke

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis videost

Avalikkuse ette jõudis Iisraelis filmitud video, millelt on näha: juudiriigi sõdurid tungivad kallale kahele agentuuri AFP ajakirjanikule ja purustavad nende varustuse.

AFP bürooülema Thomas Coxi sõnul saabusid kaks ajakirjanikku – Andrea Bernandi ja Abbas Momani – Beit Furiki külasse selleks, et kajastada nädal aega tagasi julgeolekuvägede poolt tapetud palestiinlase matustele järgnenud meeleavaldust.

Demonstrantide salvestatud videolt on näha, kuidas kaks meest kõnnivad meeleavaldajate poole, enne kui sõdurid nad kinni peavad ja hävitavad nende tehnika. Samuti saab Bernardi hoobi näkku ja kaelapiirkonda.

«Nad said esimesest kontrollpunktist oma pressikaartidega ilusti läbi. Andrea peatus, et sättida oma kaamerat. Kohe tuli juurde sõdur, kes käskis lõpetada filmimine. Ta võttis seejärel kaamera ja lõi selle puruks,» rääkis Cox.

«Kui me oleks teinud midagi valesti, oleks nad meid arreteerinud. Kui me jõudsime autosse tagasi, nägin ma kaamerajuppi ja tahtsin sellest teha pilti. Siis sihtis üks sõdur mind püstoliga näkku ja tõmbas mu pikali,» jutustab Bernandi.

AFP esitas Iisraeli sõjaväele protestinoodi; viimane on lubanud juhtumit uurida ja vajadusel rakendada distsiplinaarkaristust. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles