Merkeli populaarsus on mõnevõrra vähenenud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa liidukantsler Angela Merkel
Saksa liidukantsler Angela Merkel Foto: SCANPIX

Saksa kantsleri Angela Merkeli populaarsus on kümnete tuhandete põgenike vastuvõtmise järel mõnevõrra vähenenud, näitasid laupäeval avaldatud küsitluse tulemused.

«Merkeli tugev pühendumus põgenikele ei ole ilmselt leidnud suurt toetust,» kirjutas nädalaleht Der Spiegel oma veergudel avaldatud küsitlustulemuste kohta.

Saksamaa ootab tänavu kuni miljoni asüülitaotleja riiki saabumist. Paljud on leidnud julgustust Merkeli külalislahkest hoiakust.

Instituudi TNS Forschung läbi viidud küsitluses asetus Merkel poliitikute populaarsustabelis neljandale kohale. Suurima toetuse pälvis sotsiaaldemokraadist välisminister Frank-Walter Steinmeier, keda toetas 67 protsenti küsimusele «Missugustelt poliitilistelt figuuridelt loodate teie tulevikus olulise rolli etendamist?» vastanuist.

Kristlike demokraatide liidrit Merkelit toetas 64 protsenti vastanuist. Juunis oli kantsleri toetus viie protsendi võrra suurem.

Teisel kohal oli Merkeli erakonnakaaslane, rahandusminister Wolfgang Schäuble ja kolmandal president Joachim Gauck.

Tegemist on esimese korraga alates praeguse parlamendikoosseisu ametisseastumisest 2013. aasta sügisel, kui selles küsitluses on populaarsustabeli tipus sotsiaaldemokraat.

TNS Forschung küsitles ajavahemikul 19.-22. septembrini 1013 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles