Kesk-Aafrika pealinnas hukkus nädalavahetuse usuvägivallas 36 inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP/SCANPIX

Kesk-Aafrika Vabariigi pealinnas Banguis sai nädalavahetusel usuvägivallas surma vähemalt 36 inimest, ütlesid meditsiinitöötajad pühapäeval.

Islamiusulisi esindava rühmituse pressiesindaja Ousmane Abakari sõnul ründasid moslemid kristlaste rajooni pärast seda, kui reede hilisõhtul jäeti Banguis ühe mošee lähistele islamiusulise surnukeha. Elanike sõnul andsid kristlastest võitlejad pühapäeval vastulöögi.

Kolme haiglasse on toodud vähemalt 36 surnukeha ja 80 vigastatut. Hukkunute arvu täpsustanud meedikud palusid anonüümsust. KAV-i üleminekuvalitsuse juhi peaminister Mahamat Kamouni sõnul kehtestatakse komandanditund. Usuvägivald on alates 2013. aasta detsembrist nõudnud Kesk- Aafrika Vabariigis vähemalt 5000 inimese elu.

Kesk-Aafrika Vabariiki on alates 1960. aastal Prantsusmaalt saavutatud iseseisvusest iseloomustanud riigipöörded, diktatuurid ja rahutused.

Riik üritab toibuda 2013. aasta riigipöördele järgnenud usuvägivallast, kus olid vastamisi peamiselt moslemitest mässulised ja kristlaste omakaitseüksused. Verevalamise tõttu on naaberriikidesse põgenenud kümneid tuhandeid inimesi. Riigis üritavad korda hoida rahvusvahelised rahuvalvejõud MINUSCA ja Prantsuse väed.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles