Põgenevad juveeliröövlid aidati Soomes kraavist välja

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Plafoon Soome politseiauto katusel
Plafoon Soome politseiauto katusel Foto: Soome politsei

Soomes Sotkamos kullassepaäri röövinud välismaalased libisesid põgenemisel oma autoga kraavi, kuid pääsesid sealt välja tänu kohalike abivalmidusele.

Politseinikud otsivad endiselt taga tumesinist BMWd, millel on Suurbritannia registrimärk ja kus rool on paremal pool, vahendas Ilta-Sanomat.

«Tee oli lumine ja auto libises teelt välja kraavi,» selgitas ülemkomissar Hannu Vänninen.

«Kella 13.20 paiku märkasime kraavis tumesinist BMWd. Selle ümber askeldas neli välismaalast, kes ei rääkinud sõnakestki soome keelt ega saanud sellest ka aru,» rääkis üks päästetöödel osalenud kohalik.

«Nad palusid abi inglise keeles ja nii tõmbasime nad traktoriga välja. Meil polnud aimugi, et tegemist oli juveelivarastega.»

Sama päeva õhtul panid nn päästjad sündmuskohal tehtud video Facebooki ja siis hakkasid tuttavad kommenteerima, et päästetuks osutus ehteid varastanud jõuk.

Neljaliikmeline seltskond röövis kullassepaäri neljapäeval. Grupi moodustavad kaks meest ja kaks naist. Kaks meest ja rase naine on 20- kuni 30-aastased, teine naine on ülejäänud seltskonnast oluliselt vanem.

Kriminaalpolitsei ülemkomissar Vänninen rääkis, et tagaotsitavad viibivad pealinna lähistel ja politseil on oletavate kurjategijate isikuandmed teada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles