Niinistö: Krimmi liitmist Venemaaga ei saa aktsepteerida

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sauli Niinistö ja Vladimir Putin.
Sauli Niinistö ja Vladimir Putin. Foto: SCANPIX

Ukraina kriis ei ole veel läbi ning Soome toetab kõiki samme, mis aitavad kaasa Minski lepete jõustamisele, ütles Soome president Sauli Niinistö teisipäeval New Yorgis ÜRO peaassambleel esinedes.

Niinistö ütles, et ebaseaduslikke samme nagu Krimmi liitmist Venemaaga ei saa ega tohi aktsepteerida, vahendas BNS.

Soome presidendi sõnul on rändekriis tekitanud Euroopas tõsiseid poliitilisi pingeid.

«Soome võtab suhtarvult vastu eriti suure hulga asüülitaotlejaid. See, et me ei abista, ei ole variant, kuid me peame leidma tõhusamaid ja püsivamaid viise hädasolijate abistamiseks. Süüria kriisi, nii nagu teiste kriiside lahendamine on eluliselt tähtis püsiva lahenduse saavutamiseks,» ütles Niinistö.

Soome president ütles, et Süüria konflikti lahendamise võtmepositsioonil on piirkonna riigid ja ÜRO julgeolekunõukogu.

Niinistö tõi pärast esinemist korraldatud pressikonverentsil ühtlasi välja, et Soome võimalused pole enam piisavad kõigi turvapaigataotlejate tausta selgitamiseks ega kannata rahvusvaheliselt võrdlust.

«Me oleme küll ressursse lisanud, kuid meie luureteenistus ei kannata võrdlust välja ausalt öeldes ühegi teise lääneriigiga,» tõdes president.

Niinistö toonitas siiski, et õnneks on Soomel selles osas sõprusriike, kuid ei täpsustanud, milliseid nimelt sellega silmas peab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles