Itaalia politsei vahistas 48 maffiaga seotud kurjategijat

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Calabria.
Calabria. Foto: Adriana Sapone/AP

Itaalia prokuratuur teatas teisipäeval, et politsei vahistas riigi lõunaosas 48 maffiajõuguga ’Ndrangheta seotud kurjategijat.

Organiseeritud kuritegevuse vastase võitlusega tegeleva prokuröri Franco Roberti sõnul kuuluvad kahtlusalused kahte 'Ndrangheta klanni.

«Calabria lõunaosas baseeruv kuritegelik organisatsioon on väga paindlik ja kasutab kõiki võimalusi rikastumiseks,» märkis aseprokurör Michele Prestipino.

Koos Hollandi prokuratuuriga avastati näiteks 'Ndrangheta osalus sealses lilleäris. Samuti on kurjategijad seotud 250 tonni Lindti šokolaadi vargusega, mis müüd maha Poolas, Austrias ja Šveitsis.

Itaalia võimude hinnangul on 'Ndrangheta on kõige tegusam, rikkam ja mõjuvõimsam maffiajõuk Euroopas. 'Ndrangheta positsiooni on tugevdanud keskne roll Euroopa kokaiinikaubanduses.

'Ndranghetal arvatakse olevat rohkem kui 400 võtmetähtsusega esindajat 30 erinevas riigis ja organisatsiooni tegevusse kaasatud umbes 60 000 inimest kogu maailmas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles