Prantsusmaa võib Mistralide edasimüügiga kaotada 250 miljonit eurot

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
MIstral-tüüpi sõjalaev Vladivostok selle aasta märtsis Prantsusmaal sadamast lahkumas.
MIstral-tüüpi sõjalaev Vladivostok selle aasta märtsis Prantsusmaal sadamast lahkumas. Foto: SCANPIX

Prantsusmaa otsus müüa kaks Venemaale üle andmata jäänud Mistral-tüüpi kopterikandjat Egiptusele võib kõigest hoolimata kaasa tuua 200-250 miljoni euro kaotuse, kirjutas eile ajaleht Le Parisien viitega senati finantskomiteele.

Senaatorid olid ajalehe andmetel väljendanud rahulolematust, et Pariis langetas otsuse täita Venemaaga lepingust loobumisega kaasnevad tingimused ilma parlamendi nõusolekuta.

«Parlament seati lihtsalt fakti ette, kui samas põhiseadus nõuab, et kõik kokkulepped, mis puudutavad riigifinantse, peavad üle vaatama rahvasaadikud ja alles pärast seda saavad need jõustuda,» märgiti komitees.

Prantsusmaa ettevõte DCNS kavandab Moskvale üle andmata jäänud kahe Mistral-tüüpi kopterikandja tarnimist Egiptusele 2016. aasta märtsis, ütles DNCS-i laevatehase allikas eelmisel nädalal Interfaxile. Paar nädalat tagasi sai teatavaks, et kaks kopterikandjat, mida Prantsusmaa keeldus Venemaale üle andmast, müüakse Egiptusele. Prantsusmaa president François Hollande teatas, et arutas Egiptuse riigipeaga helikopterikandjate müüki mitu nädalat.

Kremli pressiesindaja Dmitri Peskovi on kinnitanud, et prantslaste kõnelustel Egiptusega arvestati ka Venemaa huvidega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles